הגישה המבנית תפקודית בתיקשורת


הגישה המבנית תפקודית בתקשורת
התיאוריה רואה בחברה מערכת מורכבת ממבנים או מתת מערכות. לחברה צרכים שונים וכל מבנה נועד למלאם. תפקיד ROLE- הוא מכלול התנהגויות או פעולות שנעשות למילוי צורך חברתי כלשהו. ממילוי התפקיד נובע לפחות תפקוד אחד, התפקוד הוא השכלה או תוצאה ממילוי התפקיד ומכאן שם התיאוריה המבנית תפקודית.


בידור: אחד מתפקידי תקשורת ההמונים על פי הגישה הפונקציונליסטית. נגזרת של תפקיד. הצורך האישי והחברתי בהפגת מתח, הצורך באסקפיזם, בריחה מהמציאות. התקשורת מספקת מגוון תכנים אסקפיסטים שיתאימו לכלל האוכלוסייה.


גיוס: אחד מתפקידי תקשורת ההמונים על פי הגישה הפונקציונליסטית. רתימה של אנשים כפרטים וכחברה למשימה מסוימת על ידי התקשורת. היכולת לרתום קבוצת אנשים (את הקהילה) לפעולה. גיוס יכול להיות חיובי אבל גם שלילית. בגיוס יש מימד של פעולה. זה לא רק הבנת המידע והעובדות- ושיש גם עניין של פעולה.


המשכיות: אחד מתפקידי תקשורת ההמונים על פי הגישה הפונקציונליסטית. העברת מורשת ותרבות מדור לדור, מתן ביטוי לסמלים וערכי תרבות, שחשובים ליצירת המשכיות והזהות בין-דורית. תפקיד חברתי- חינוכי.


סיקור הסביבה: אחד מתפקידי תקשורת ההמונים על פי הגישה הפונקציונליסטית. התקשורת מאפשרת לנו מידע על ידי איסוף והפצה של מידע.


תיאום /קישור: אחד מתפקידי תקשורת ההמונים על פי הגישה הפונקציונליסטית. צירוף פיסות מידע וייחוסן להקשר רחב יותר, בנוסף להמלצה כיצד להבין אירועים ולהגיב עליהם. נתינת משמעות לאינפורמציה. יצירת קישורים שהתקשורת נותנת על מנת להבין את המסר.



 
communication_networks.jpg

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה